Foloseste unt sau maioneza

Un sandvis cu branza perfect trebuie sa aiba o crusta crocanta, usor aurie. Motiv pentru care iti recomandam sa folosesti untul sau maioneza (sau o combinatie dintre ele doua).
 
Poti fie sa le topesti in tigaie inainte sa adaugi sandvisul, fie sa ungi feliile de paine pe exterior si apoi sa prajesti sandvisul in tigaie.
 

 

Nu pune prea multa branza

Suna ca un paradox, dar este un lucru de care trebuie sa tii cont.
 
Daca folosesti o cantitate prea mare de branza, risti ca aceasta sa nu se topeasca in intregime, iar sandvisul nu va mai avea consistenta dorita. Este indicat sa folosesti intre 85 si 110 grame de branza per sandvis.
 
 
 

Foloseste branza rasa

Pentru ca branza feliata poate fi uneori prea groasa si s-ar putea sa nu se topeasca uniform, iti recomandam sa o razi inainte de a o pune in sandvis.
 
Nu doar ca se va topi mai usor, dar sansele de a avea proportia perfecta intre paine si branza vor fi aproape de 100%.
 
 
 

Foloseste o branza care se topeste corect

In timp ce unele tipuri de branza parca sunt facute special pentru acest tip de sandvis, altele nu se preteaza absolut deloc.
 
Evita branzeturile tari, maturate, precum parmezanul sau pecorino, sau branzeturile uscate - feta sau branza de capra. Cheddar, Emmentaler, ba chiar si cascavalul sunt branzeturile pe care ar trebui sa le folosesti. 
 
 
 

Gateste sandvisul la foc mediu

Un sandvis cu branza perfect necesita timp asa ca rezista tentatiei de a il gati la foc mare.
 
Vei risca sa arzi sandvisul la exterior si sa ai branza care inca nu s-a topit in interior. Prin urmare, tine focul intre mic si mediu pentru un sandvis gatit corect.