Nu stii cum sa faci asta? Te ajutam noi cu 5 solutii rapide si eficiente:

1. Organizeaza-te

Organizarea este primul si cel mai important pas pentru a reduce perioada de timp pe care o petreci zilnic in bucatarie. Daca iti ia jumatate de ora numai sa gasesti o spatula care sa nu zgarie tigaia de teflon, atunci in mod clar ai nevoie de un nou loc in care sa o pui. Aseaza lucrurile in spatiile special destinate lor dupa fiecare folosire si utilizeaza eficient sertarele din bucatarie, astfel incat sa ai mereu la indemana tacamurile si accesoriile pe care le cauti.

2. Planifica-ti din timp miscarile

Intocmeste o lista a alimentelor pe care preconizezi ca le vei pregati de-a lungul saptamanii si fa un plan de bataie, astfel incat sa nu faci zeci de drumuri pana la magazinul din colt pentru ca tot uiti de anumite ingrediente. De asemenea, ai grija sa nu-ti lipseasca niciodata din casa uleiul, faina, zaharul, malaiul, pesmetul, laptele, ouale si ceva condimente.

3. Urmeaza niste ritualuri

Stabileste-ti perioadele zilei in care speli vasele si respecta-le. Gandeste-te la un moment potrivit in care sa dezinfectezi bucataria si sa faci ordine in ea si nu te abate de la plan. Cu cat vei repeta anumite gesturi mai des, cu atat ele iti vor intra in obisnuinta. In acest fel, activitatea din bucatarie nu va fi dominata de un haos permanent.

4. Depozitează intelept

Daca ingredientele nu sunt depozitate in mod corespunzator, atunci va dura mai mult sa le cauti, sa le masori, sa le portionezi. Pastreaza condimentele si semintele intr-un dulap, farfuriile intr-altul, tacamurile pune-le intr-un sertar, iar legumele si fructele mereu in partea de jos a frigiderului. Daca nu esti de acord cu propunerea noastra, depoziteaza-le cum iti este mai usor, numai tine cont de impartire atunci cand gatesti. Munca va fi considerabil mai usoara daca stii ce, de unde sa iei.

5. Gateste mai repede

Cauta informatii legate de tehnicile pe care le folosesc bucatarii pentru a termina mai repede mancarea. Electrocasnicele speciale iti pot fi, la randul lor, extrem de utile, insa ai grija sa nu te pacalesti. Chiar daca dureaza mai putin sa amesteci un ingredient, timpul de spalare a masinariei poate fi dublu si te poate face prizonier al bucatariei.

Tu la ce metode apelezi pentru a gati mai repede si mai eficient?