Pline de acizi grasi Omega 3, proteine, calciu, magneziu, fibre si antioxidanti, semintele de chia sunt cea mai buna alegere pentru a-ti incepe ziua. Nu degeaba au fost numite "super alimentul mileniului trei". Au mai multi antioxidanti decat murele, mai multe fibre decat fulgii de porumb, mai mult calciu decat laptele si mai multe proteine, fibre si calciu decat semintele de in

In ciuda aspectului fizic oarecum ciudat, atunci cand le combini cu alte alimente, se umfla si au o consistenta cremoasa. Noi iti recomandam 5 moduri sanatoase si rapide prin care le poti consuma la micul dejun.

1. In cereale

Adauga 1-2 linguri de seminte de chia in cerealele tale pentru micul dejun. Acestea se vor dizolva in lapte si vor da un plus de satietate micului dejun. Si nici nu iti vei da seama ca le consumi. 

2. In smoothie

Ce poate fi mai sanatos pentru micul dejun decat un smoothie din cele mai sanatoase fructe si legume, plus o lingura de seminte de chia? Acestea vor da bauturii o textura cremoasa si crocanta in acelasi timp. 

3. In iaurt

Poti sa-ti creezi singur cel mai sanatos iaurt din lume. Ai nevoie de iaurt gras grecesc, o lingurita de miere de albine naturala si o lingura de seminte de chia. Iti garantam ca nu ti se va face foame prea repede :) Sa nu mai spunem ca acest mic dejun iti va face plinul de nutrienti.

4. Ca budinca

Amesteca semintele de chia cu apa, lapte sau lapte de cocos si lasa-le sa stea putin pana se umfla. Daca simti nevoia, poti sa adaugi si o lingura de miere.

Incearca si reteta de budinca de chia recomandata de Gwyneth Paltrow.

5. In clatite

Dupa ce ai terminat de facut compozitia clasica de clatite, adauga si 1-2 linguri de seminte de chia. Nu le vei simti prezenta, insa clatitele tale vor fi de zece ori mai sanatoase decat de obicei.