In orice bucatarie romaneasca s-a gatit macar o data o tocanita. E mancarea cu care multi am crescut, langa care un borcan cu muraturi si o paine proaspat scoasa din cuptor merg sa te unga la suflet. Insa, oricat de obsinuite ar fi tocanitele in mesele romanilor, nu intotdeauna ies ca la carte.

Daca ti s-a intamplat macar o data sa faci un sos prea lung sau prea gros, sa fierbi prea mult legumele sau sa ramai cu carnea prea uscata, inseamna ca trebuie sa citesti sfaturile noastre.

1. Nu folosi carne tinuta mult timp la congelator si nu te arunca sa cumperi muschiulet. Mai bine cumpara antricot si asigura-te ca ai o bucata de carne proaspata daca vrei sa ramana suculeta in tocanita.

2. Nu pune carnea direct la fiert. Cele mai bune arome se pastreaza daca prajiesti putin carnea inainte. Rumeneste bine bucatalele de carne in tigaie inainte sa le pui la fiert si profita de resturile caramelizate care raman la baza tigaii pentru a le adauga in sos.

3. Nu ingrosa sosul cu faina sau amidon. Cel mai probabil, in tocanita de vita vei adauga cartofi, iar amidonul din ei va fi suficient cat sa ingroase putin sosul. Daca chiar vrei ca sosul sa fie gros tavaleste bucatalele de carne prin faina inainte sa le pui la prajit. Faina care ramane pe ele va face treaba buna si va adauga si un plus de aroma.

4. Nu pune toate ingredientele la fiert in acelasi timp. Daca vrei sa ai legume ferme pune-le cu 45 de minute inainte de final. Daca le pui odata cu carnea te vei alege cu piure amestecat cu sos. Si nu te limita doar la morcovi si cartofi. Incearca si dovleac sau fenicul si condimente din belsug: de la ierburi aromatice pana la cele indiene. Lasa, totusi, adaugarea verdeturilor tocate spre final.

5. Nu lasa tocanita inecata in grasime. Inainte de servire aduna cu o lingura grasimea in exces. Daca nu servesti tocanita pe loc, e mai bine sa o lasi sa se raceasca. Astfel, grasimea in exces se va intari la suprafata si va fi mai usor sa o indepartezi.

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA SHARE ÎN BUCATE: