1. Transforma-le in sosuri pentru cartofii prajiti sau dressinguri pentru salata. Dintr-un rest de mustar nu te poti satura, dar daca il combini cu ulei de masline si otet vei avea un dressing delicios. Iar praful de paprika ce zace neatins intr-o punguta poate fi folosit cu crema de branza sau smantana pentru cel mai delicios sos pentru cartofi.

2. Pune-le in marinade. Intotdeauna vei putea testa combinatii uimitoare in aceste amestecuri in care ai nevoie de cateva lingurite de mirodenii si condimente. Cauta prin toate pungutele, scurura toate borcanelele si goleste si restul de sos Worchestershire intr-o marinada care iti va transforma urmatoarea friptura.

Citeste si: Cele mai bune condimente pentru carnea de pui la gratar

3. Congeleaza sosurile. Este cea mai buna metoda sa le salvezi la timp. Pune-le in tavitele pentru gheata si scoate-le cand ai nevoie de ele aruncand un cub inghetat direct in tigaia incinsa.

4. Pune-le in paste sau orez. Orice sos pentru paste primeste bucuros o lingura doua de pesto sau de pasta de tomate ramase intr-un borcan. In orice orez poti pune o pastaie de cardamon, o bucata de anason stelat sau cateva cuisoare si vei obtine rapid un orez indian delicios.

5. Adauga-le la micul dejun. Cand faci omleta sau frittata nu te feri de condimente sau de sosurile pe care le ai la indemana. In ele poti pune si ierburi aromatice uscate, si condimente mai sofisticate precum turmeric sau sosuri pe baza de rosii.