Nu iti propunem retete de paste, desi sunt primele la care te gandesti ca ar fi gata in cateva minute. Mergi mai bine pe mana cerealelor integrale (pentru fibre care sa iti taie foamea), a legumelor (care sa iti dea o portie de vitamine) si a carnurilor slabe (pentru proteine care sa te faca sa te simti satul).

1. Cereale integrale – Nu ne referim la cele pentru micul dejun, ci la orezul brun, quinoa, mei sau cuscus. Sunt variante sanatoase pentru o masa rapida. Se gatesc usor si le poti condimenta cu ierburi aromatice, se pot adauga in salate sau pot fi un fel principal usor. Iata ce reteta iti propunem:

2. Burritos satiosi - Nu strica sa ai mereu la indemana in bucatarie cateva tortillas si branzeturi. Pe baza lor poti crea o multime de retete: de la burritos rasusciti cu mult avocado si legume proaspete, pana la quesadillas cu carne de pui din friptura ramasa si branzeturi grase. Incearca si reteta noastra:

3. Sandvisuri mai bune - Uita de mezeluri. Foloseste carnuri slabe (de curcan sau pui). Aseaza-le intre felii de paine integrala, unse cu sos Pesto, cu un topping de cheddar si cateva fasii de ardei gras. Incalzeste totul pe un grill de aragaz si vei avea o cina calda si rapida. Daca nu vrei sa incluzi carnea in meniul de cina avem pentru tine o reteta gustoasa:

Citeste si: Te-ai gandit ca ai putea manca un tort la aperitiv. Iti dam o reteta sa dai gata invitatii

4. Salate pe saturate - Cele mai simple retete presupun combinarea a ceea ce ai in frigider: legume si verdeturi proaspete, branzeturi, un ou fiert, fasole boabe, naut sau ciuperci. Alaturi de un dressing bine ales pot fi cea mai usoara cina. Daca esti in pana de idei te ajutam noi cu 3 retete de salata de sezon.

5. Un mic dejun in loc de cina - Adica, feluri de mancare pe care le poti consuma la fel de bine in ambele momente ale zilei. In aceasta categorie intra omletele, sufleurile sau placintele. Cele mai rapide sunt insa retetele de frittata. Te invatam cum sa le pregatesti aici.  Iar daca mai ai nevoie de idei citeste si : Mic dejun si cina dintr-un foc. 5 feluri de mancare versatile.