Faci aluatul prea subtire

 

Chiar daca ne place mult pizza foarte crocanta si cu blat super subtire, trebuie sa avem grija cat de mult intindem aluatul. Daca il facem prea subtire, blatul nu va putea sustine sosul, branza si celelalte tipuri de umplutura. Unii spun ca ”inaltimea” perfecta a aluatului ar fi de 0.5 centimetri.

 

Pui prea multe topping-uri pe pizza

 

Cand vine vorba despre pizza, mai mult nu inseamna neaparat mai bine. Cu cat adaugam mai multe topping-uri, cu atat timpul de gatire va fi mai ridicat. Astfel, poti intalni tot felul de situatii: pizza nu se va gati uniform, blatul ar putea sa se arda sau unele topping-uri nu se vor gati cat trebuie.

 

Nu gatesti inainte anumite topping-uri

 

Majoritatea topping-urilor pot fi tocate si aruncate pe blatul de pizza chiar inainte sa o dai la cuptor, dar exista si unele tipuri de umpluturi care trebuie gatite dinainte. Este cazul carnii de pui, de vita sau de porc, al carnatilor sau chiar al bacon-ului. Chiar daca pizza se coace la o temperatura ridicata, timpul de gatire nu este suficient pentru a gati carnea.

 

 

Nu pregatesti tava de copt inainte

 

Pentru un blat de pizza perfect, pregateste-ti dinainte tava de copt sau piatra de pizza. Daca folosesti hartie de copt pe tava, unge-o cu putin ulei inainte de a pune aluatul pe ea. In cazul in care ai in casa o ”piatra” de pizza, incinge-o timp de 20 de minute in cuptor inainte sa o folosesti.

 

Setezi cuptorul la o temperatura prea joasa

 

Desi sunt multe retete care necesita o temperatura a cuptorului de 170-180 de grade, aceasta regula nu se aplica si la pizza. O pizza buna se face intr-un cuptor incins, iar sfatul nostru este ca temperatura sa fie cat mai aproape de 250-260 de grade Celsius. Astfel, pizza va avea o crusta aurie, foarte crocanta la exterior, dar usor moale la mijloc