Presiunea, desi uneori nu ne-o recunoastem nici noua insine, exista si se face simtita, deseori in cel mai inoportun moment - chiar la pranzul cu pricina. 

Tocmai de aceea, e bine sa te pregatesti putin dinainte si sa iti rulezi in minte un mic scenariu, pentru a nu fi prins pe picior gresit de nicio surpriza.

1. Planifica dinainte

Mai ales daca tu esti cel sau cea care a lansat invitatia la masa. In acest context, asteptarea partenerului tau de discutie va fi ca tu sa te ocupi de tot - de la alegerea restaurantului, pana la achitarea notei de plata. Se prea poate ca acesta sa se astepte sa ii oferi si anumite recomandari din meniu - doar nu propuneai un restaurant la care nu ai mai fost inainte.

De asemenea, ia in calcul sa nu comanzi spaghete sau pizza, daca stii ca tinzi sa te murdaresti atunci cand le mananci. Mergi pe un fel (sau mai multe feluri) despre care stii sigur ca se mananca foarte "curat".

2. Asteapta-ti partenerul

Este posibil sa ajungi primul la pranz - foarte frumos! Dar nu te aseza la masa inainte sa fie toata lumea prezenta. In primul rand, nu este politicos, iar in cel de-al doilea rand, daca vorbim despre un restaurant mare, cel mai probabil ii vei ingreuna viata partenerului tau cand vine vorba despre a te cauta pe la mese.

3. Concentreaza-te la discutie

Chiar daca initial se va vorbi despre vreme, copii, planuri de weekend, sau cine-stie-ce discutii de "spart gheata", totusi v-ati intalnit cu un scop bine definit. Mai mult decat atat, este vorba despre o intalnire la pranz, nu o sedinta la birou care se poate intinde pe mai multe ore. Totusi, ai grija nici sa nu intri direct in subiect, fara cateva replici de acomodare. 

4. "Oglindeste"-ti partenerul sau partenerii de discutie

Ai grija sa nu iti comanzi cel mai scump, sau cel mai ieftin preparat din meniu, ci mergi (cum va merge probabil si invitatul tau) pe o varianta mediana de pret. De asemenea, mare atentie la cate feluri isi comanda acesta - daca isi ia supa, fel principal si desert, comanda si tu la fel. Nu vei lasa o impresie placuta, iar invitatul nici nu se va simti confortabil, daca astepti singurul fel comandat in timp ce el se grabeste sa isi termine supa.

Pofta buna si spor la treaba!