Daca nu indraznesti sa folosesti uleiul de cocos la gatit, iti dam niste trucuri esentiale care iti vor da curaj si te vor ajuta sa te bucuri din plin de acest ingredient aparte.

Alege cel mai bun ulei de cocos
Uleiurile de cocos se impart in doua mari categorii: rafinate si nerafinate. Uleiul de cocos nerafinat nu are colesterol si nici grasimi trans si il vei gasi ca "virgin" sau "extra virgin". Este unul din cele mai bune uleiuri de gatit. Are aroma si miros de cocos asa ca poate fi folosit la copt si este minunat in deserturile raw vegane.

Pe de alta parte, uleiul de cocos rafinat nu mai are un gust si nici miros de cocos si are o temperatura de ardere mai inalta, ceea ce-l face mai potrivit pentru mancarurile preparate la cuptor sau prin prajire si in care nu vrei sa simti aroma de cocos – de exemplu cartofi prajiti, placinte.

O singura recomandare inainte iti cumperi un ulei de cocos: pentru ca nu este foarte scump, alege intotdeauna o varianta organica.

Tine un borcan cu ulei de cocos langa aragaz
Inainte de toate, trebuie sa stii ca uleiul de cocos este solid si se topeste foarte usor la 24 grade Celsius. Daca il tii aproape de o sursa de caldura, ramane moale si iti este mereu la indemana sa-l folosesti in retete.

Pastreaza-l in tava pentru cuburi de gheata
Daca vrei sa ai mereu la indemana o lingura de ulei de cocos, topeste-l si portioneaza-l intr-o tava pentru cuburi de gheata. Pune-l la rece si scoate-l ori de cate ori ai o reteta care il cere.