Desi cuptorul cu micorunde nu va inlocui niciodata complet gatitul traditional pe plita sau aragaz, aparitia lui a revolutionat timpul in care putem prepara mancare. Si, in ciuda faptului ca multe studii il hulesc pentru efectul nociv asupra sanatatii, multi am adoptat cuptorul cu micorunde pentru a incalzi, fierbe sau decongela rapid ingredientele.

Desi nu am fi crezut, poate fi folosit cu succes pentru feluri de mancare gustoase pregatite de la cap la coada sub puterea microundelor.

Pentru a obtine rezultate bune trebuie sa inveti sa lucrezi cu puterea cuptorului. Cu cat e mai mare numarul de watti, cu atat mai repede se va gati. La o putere mica, de 500 watti, cuptorul cu microunde lucreaza ca un deshidrator, dar la putere mare, de la 800 de watti in sus, poate avea acelasi efect ca o tigaie incinsa. Alimentele bogate in apa precum legumele, fructele sau pestele se gatesc excelent la microunde.

Probabil ca ai auzit sau ai incercat, deja, omleta, orez fiert, sau cartofi fierti la micorunde. Noi iti propunem, insa, 3 preparate mai putin obisnuite pe care sa le faci in cuptorul tau. Toate retetele presupun folosirea cuptorului la putere mare si sunt gata in mai putin de 30 de minunte.