1. Ascute-ti bine cutitul
Daca cutitul nu taie bine, gatitul este mai greu si mai lent. Investeste intr-un cutit de calitate.

2. Instrumente de calitate
Si celelalte accesorii din bucatarie trebuie sa fie ascutite.

3. Organizeaza-ti bucataria
Tine uleiul, sarea si piperul pe blat, la indemana, iar celelalte obiecte pe care le folosesti mai rar, tine-le deoparte, ca sa nu te incurce.

4. Organizeaza-ti sertarele
Cele mai utile si folosite instrumente trebuie tinute in sertarul de langa blatul pe care gatesti, astfel incat sa ajungi usor si repede la ele.

5. Organizeaza-ti condimentele
Cumpara recipiente transparente in care sa le depozitezi, astfel incat sa vezi rapid ceea ce cauti.

6. Atarna oalele si tigaile
E cea mai buna varianta. In loc sa le tii in dulap, unele peste altele, si sa te chinui de fiecare data cand vrei sa le folosesti, tine-le la vedere, pe perete.

7. Pregateste-te inainte sa te apuci de treaba
Studiaza retetele inainte sa te apuci de gatit. Astfel, vei putea pregati ingredientele si nu te vei opri din 10 in 10 minute pentru indicatii.

8. Pregateste-ti ingredientele
Curata-le si tine-le la indemana, astfel incat doar sa le combini cand le vine randul.

9. Curata pe masura ce gatesti
Nu lasa toata mizeria creata pana termini de tot sa gatesti. Curata bucataria constant si iti va fi mult mai usor.

10. Fa mai multe lucruri deodata
Daca vrei sa fii un bucatar bun, trebuie sa fii multitasking. Sa stii sa te imparti intre mai multe lucriri si sa economisesti timp in bucatarie. Nu e imposibil!