Chef Jerry Pellegrino, care detine compania producatoare de ulei de masline si otet Pompeian, a dezvaluit, pentru Woman's Health Magazine, cele mai simple idei de dressinguri. De la retete cu specific grecesc, italian, asiatic sau frantuzesc, toate se prepara foarte usor: se amesteca toate ingredientele deodata, cu mentiunea ca uleiul de masline se pune abia la sfarsit si se incorporeaza lent in dressing.

Dressing grecesc: 2 lingurite de otet de vin rosu infuzat cu putin ardei iute jalapeno, 2 linguri de ulei de masline extra virgin, 1/2 lingurita zeama de lamaie, pudra de usturoi, oregano proaspat, sare si piper.

Vinegreta cu zmeura: 2 lingurite de otet balsamic cu cateva fructe de zmeura, 2 linguri ulei de masline extra virgin, 1/2 lingurita mustar de Dijon, putina pudra de usturoi, sare si piper.

Dressing a la ferma: 1 lingurita otet de vin rosu, 1 lingura smantana sau iaurt grecesc, 3 linguri de maioneza, 1/4 lingurita sos Worcestershire, cateva frunze de chives tocate marunt, pudra de usturoi, pudra de ceapa, sare si piper.

Dressing blue cheese: 1 lingurita otet de vin rosu, 1 lingura de smantana sau iaurt grecesc, 4 linguri de maioneza, 1/4 lingurita de sos Worcesteshire, 1/4 lingurita mustar de Dijon, 2 linguri de blue cheese maruntita, putin praf de usutoi, sare si piper.

Dressing italian: 2 lingurite de otet de vin rosu, 2 linguri de ulei de masline extra virgin, 1 lingura de patrunjel proaspat tocat, pudra de usturoi, oregano proaspat, tocat, busuioc tocat, sare si piper.

Dressing cu miere si mustar: 2 lingurita otet balsamic, 2 linguri ulei de masline, 1 lingura mustar de Dijon, 2 lingurite miere si putin sos picant (optional).

Dressing asiatic: 2 lingurite otet balsamic cu putina miere, 2 linguri de ulei de masline extra virgin, putin sos de soia, ghimbir proaspat, maruntit, seminte de susan prajite. 

Dressing cu seminte de mac: 2 lingurite otet de vin rosu cu infuzie de ardei iute, 2 linguri de ulei de masline extra virgin, 1 lingurita de mustar de Dijon, 1/2 lingurita de seminte de mac, putina pudra de usturoi.

Dressing frantuzesc: 2 lingurite otet de vin rosu, 2 lingurite ulei de masline extra virgin, 1 lingurita mustar de Dijon, 1 lingura de ketchup, 1 lingurita zahar brun, putin sos Worcestershire, putina paprika. 

Dressing Caesar: 2 lingurite otet balsamic cu putina miere, 2 linguri de ulei de masline extra virgin, 2 linguri parmezan, putin sos Worcestershire, pudra de usturoi, sare si piper.