Desemnat cel mai bun restaurant din lume in 2010, 2011, 2012 si 2014 de revista britanica Restaurant, Noma a fost detronat in acest an de restaurantul spaniol El Celler de Can Roca, cel mai bun in 2013, aminteste miercuri AFP.

Noma va deschide o unitate in luna ianuarie, pentru zece saptamani, in cartierul Barangaroo din Sydney. “Australia m-a atras mereu. Orasele sale minunate, locuitorii generosi si, evident, soarele”, a spus Rene Redzepi, care a deschis restaurantul in 2002.

El isi va aduce in Australia intreaga echipa, insa meniul va fi alcatuit numai in functie de produsele locale. “Cand ne instalam undeva, aducem toata echipa, familia noastra de lucru, dar si sotii, sotiile si copiii. Ne lasam insa ingredientele la Copenhaga”, a adaugat el.

El a si publicat deja pe pagina de Facebook noile ingrediente australiene cu care se va juca pentru noul meniu.

#NomaAustralia

Posted by René Redzepi on Wednesday, July 29, 2015
 
 

Noma, al carui nume este forma prescurtata a 'Ny Nordiska Mad' (Noua mancare nordica), propune feluri de mancare locale, cum ar fi stridii cu cereale sau carne de bou moscat de Groenlanda. Restaurantul a avut deja temporar o unitate - ianuarie-februarie 2015 - la Tokyo.