Sistemul de rezervari pentru Noma 2.0, asa cum este cunoscut noul restaurant al lui Rene Redzepi, a fost deschis joi, 16 noiembrie, la ora 17:00 (ora Romaniei). In doar 30 de minute, toate mesele pentru marea deschidere de pe 15 februarie erau deja rezervate. In mai putin de 14 ore, toate mesele care necesitau sa fie platite in avans (aproximativ 337 EUR de persoana) erau rezervate pana la finalul lunii aprilie. Ultimele doua rezervari facute au fost pentru grupuri de cate 8 persoane.

 

Noma (nr - Nordic Mad - mancare nordica) a fost deschis in centrul orasului Copenhaga in 2004, de catre Claus Meyer si Rene Redzepi. Cel de-al doilea este si bucatarul sef al restaurantului de la deschidere si pana in prezent. Noma a devenit in scurt timp un etalon al bucatariei nordice si a pus Scandinavia pe harta gastronomica a lumii. In 2010, 2011, 2012 si 2014, Noma a fost numit cel mai bun restaurant al lumii.

 

La inceputul lui 2017, Redzepi a decis sa inchida vechea locatie Noma si sa redeschida restaurantul intr-o alta zona din Copenhaga, unde va avea si o ferma proprie. Intre timp, bucatarul sef si echipa lui au gatit in restaurante “temporare” prin mai multe orase din lume – Tokyo (Japonia), Sydney (Australia) si Tulum (Mexic), iar recent s-au intors in Copenhaga, pentru un alt “pop-up”, cunoscut drept “Noma Under The Bridge” (n.r. – Noma sub pod).

 

Pentru deschiderea noului Noma 2.0, echipa lui Rene Redzepi a calatorit prin toata Scandinavia si a dezvoltat multe retete in bucataria de “test”. Din februarie pana in aprilie, meniul de la Noma va fi axat pe fructele de mare. Incepand cu luna mai si pana la finalul verii, vedetele din meniu vor fi legumele, iar de la inceputul toamnei si pana in ianuarie 2019, meniul va fi despre carnea de vanat.