Manifestarea are un important rol economic si social: participa 130 de firme din 10 tari producatoare de cacao, tari din America Latina si Africa, puternic reprezentate fiind Brazilia, Ecuador si Peru. Standurile impresioneaza prin varietatea exponatelor: arici din ciocolata stau alaturi de papusele, ursuleti si pantofiori dulci. Pare a fi raiul copiilor, dar adultii sunt cei care se imbulzesc sa cumpere ciocolata cu fel de fel de fructe, cu alune sau piper, cu menta sau struguri, vanilie sau coniac!

Sculptori priceputi lucreaza la patru statui enorme din ciocolata, de 1000 kg fiecare: e ciudat sa vezi cum dalta loveste materialul dulce ca si cum ar fi piatra. Curiosii asteapta rabdatori sa vada ce forme vor modela artistii iar rabdarea este rasplatita de faptul ca bucatelele de ciocolata care sar sunt adunate si daruite publicului.

Organizatorii au prevazut si ateliere pentru copii pentru a vedea cum se modeleaza ciocolata, conferinte pe tema unui consum corect si sanatos, prezentari de design in domeniu si diverse alte surprize dulci.

Sursa: Agerpres