In 2016, Liao Fan Hong Kong Soya Sauce (cunoscut si drept Hawker Chan in Australia), devenea unul dintre primele doua standuri de standuri cu mancare stradala din lume care primeau o stea Michelin. ”Nu stiam nimic despre ghidul Michelin”, spunea atunci proprietarul si bucatarul Chang Hong Meng.

Standul, care si-a mentinut steaua Michelin si in 2017, a devenit celebru pentru puiul cantonez, rotisat incet si marinat in sos de soia si condimente, care costa doar 2 dolari singaporezi (cca. 1.25 euro) Chang spune ca a invatat reteta de la un bucatar din Hong Kong in 1989, dar i-a adaugat cateva elemente extra, pe care le tine bine ascunse. 

In noul restaurant din Melbourne se regasesc, pe langa puiul cantonez, alte 19 preparate, de la supa wonton, porc char siu sau porc copt cu sorici crocant. Preturile incep de la 6.8 dolari australieni (cca. 4.4 euro).

Presa locala a scris ca personalul restaurantului din Melbourne s-a pregatit pentru o perioada in Singapore, alaturi de Chang Hong Meng, dar ca retetele vor fi usor adaptate pentru gustul australienilor.

In primele zile de la lansare, oamenii au asteptat chiar si trei ore sa guste deliciosul pui cantonez, cunoscut drept ”cea mai ieftina mancare de stea Michelin din lume”.

Restaurantul este deschis in fiecare zi, de la 10:00 la 22:00, si are o capacitate de 92 de persoane.