Recent a fost publicat Ghidul Michelin pentru anul 2018, unde in cazul orasului New York, au existat mai multe restaurante retrogradate decat premiate. Cu toate acestea, restaurantul Clocktower din New York, detinut de britanicul Jason Atherton, a primit cea mai prestigioasa recunoastere a meritelor in domeniul culinar: o stea Michelin.

Echipa este formata din bucatarul-sef Danila Bogdan, patiserul Brian Yurko si managerul general James Horn. Restaurantul se afla intr-o cladire iconica pentru New York, Metropolitan Life si este impartit in trei saloane pentru luat masa, o camera pentru biliard si un bar, acomodand 90 de invitati. 

Atherton s-a declarat foarte mandru de romanul care ii conduce bucataria, dar si de intreaga sa echipa, care munceste neincetat pentru a crea calitate demna de cele mai inalte distinctii.

Bogdan Danila, dupa cum se poate vedea din profilul sau public, este un chef experimentat. Peste 12 ani de experienta in bucataria europeana, 5 ani intr-un restaurant demn de o stea Michelin si nominalizat de un important ghid culinar din New York printre top 30 bucatari-sefi din Regatul Unit al Marii Britanii, sub varsta de 30 de ani.

Michelin Guide

Sursa fotografie: www.michelinman.com