Chef Samuel le Torriellec, L'Atelier l'art culinaire: "Cel mai important este sa lucrezi cu produse de sezon si sa ii oferi clientului pretul corect. Apoi, ma pot juca – imi place la nebunie sa concept ceva nou. Cateodata am prea multe idei."

Joseph Hadad, restaurant Joseph: "Sincer, ma inspir foarte mult si din feedback-ul clientilor. Sigur ca experienta si apetenta mea pentru combinatiile de savoruri spectaculoase sunt esentiale, dar imi place si vreau sa tin cont in aceeasi masura si de preferintele clientilor. Atunci cand primesc sugestii constructive si vad ca se leaga din mai multe surse, incerc sa aplic si sa transform dorinta lor in realitate."

Chef Patrizia Paglieri, Masterchef: "Care sunt clientii pe care imi doresc sa ii am. Cui ma adresez. De la asta porneste tot si ulterior, sigur, fac ca totul sa se potriveasca."

Chef Nicolae Lica, JW Marriott Bucharest Grand Hotel: "In cazul nostru, meniurile permanente si cele de promotii sunt rezultatul unei colaborari cu Cheful restaurantului respectiv. Si de fiecare data avem in vedere preparatele si ingredientele de sezon potrivite conceptulului restaurantului si clientii carora ne adresam."

Chef Florin Scripca (Foa), Masterchef:
"Conceptul restaurantului este primordial. In funcție de direcția aleasa, meniul trebuie sa fie unul corect, echilibrat, bazat pe ingrediente de calitate si de sezon, iar în preparate clientul trebuie sa vadă viziunea bucatarului, sa guste pasiunea pentru mancare."

Chef Jakob Hausmann, Mica Elvetie: "D.p.d.v al bucatarului, ma gandesc mai intai la linia restaurantului: stil, denumire, amplasare si posibilitatea clientului (o zona de oameni bogati sau normali, cultura lor) si apoi incerc sa fac un meniu regional, sezonal si corect calculat calitate-pret."

Chef Paul Oppenkamp, restaurant The Artist: "Sezon, ingrediente, disponibilitatea lor la furnizori, schimbarea totala de prezentare, texturi noi, stil de preparare diferit. Cred ca cam asta este si ordinea in care construiesc meniul pe care il schimbam la fiecare 3 luni."

Chef Amalia Consulea, Zexe: "Gust, inovatie, aspect, surpriza! Sunt perfectionista, este restaurantul meu si trebuie sa fie cele mai bune feluri de mancare."