Pe cand era mica, terenul ei de joaca era gradina de zarzavaturi, iar mai tarziu a urmat studii la Colegiul european de naturopatie traditionala holistica Cenatho din Paris, relateaza marti leparisien.fr.

In prezent, da sfaturi de gastronomie si sanatate in carti de retete - printre care 'Delicieusement green' - concepute la fel ca viata ei zilnica, 'fericita si sanatoasa'. Autoarea arata ca 'bucataria green' inseamna gatitul sanatos, alimente biologice, fara prea multa pregatire sau prelucrare, fara produse lactate si gluten, cunoscand nu numai binefacerile acestui tip de alimentatie asupra propriei sanatati, dar si provenienta produselor.

Conceptul mai cuprinde si folosirea unor instrumente de bucatarie mai neobisnuite, care permit conservarea unei cantitati cat mai mari de vitamine si enzime pentru a nu pierde nimic din calitatea produselor.

“Bucataria green” este mai mult decat o tendinta a momentului, potrivit tinerei chef. Sunt preferate anumite alimente, considerate 'superalimente', care au multiple virtuti.

“Folosesc mult usturoiul, varza kale, ciupercile, algele (spirulina, de exemplu)...In plus, totul poate fi inlocuit: untul cu ulei de cocos, care ramane stabil cand este incalzit, zaharul alb (foarte acidifiant) cu indulcitori completi care nu duc la cresterea glicemiei (sirop de agave, zahar de cocos, xilitol). Prin felul in care gatesc, incerc sa transmit feluri simple si accesibile tuturor de a pregati mancarea”, a adaugat Angele Ferreux-Maeght.

Gatitul fara gluten, chiar in cazul persoanelor care nu sunt alergice la aceasta substanta, da o stare de bine generala. Balonarile si alte inconveniente sunt strans legate de consumul de gluten.

Viitorul proiect al tinerei chef consta intr-o atentie sporita acordata produselor uscate, care ar putea fi vandute peste tot, in magazinele alimentare.

Foto: Facebook