David Chang - @davidchang - 851k+ followers

 

David Chang este poate cel mai celebru bucatar din lume la ora actuala.

Americanul cu origini coreene in varsta de 40 de ani este fondatorul lantului de restaurante Momofuku (cu locatii in New York, Los Angeles, Las Vegas, Washington, Toronto si Sidney), detinator al doua stele Michelin cu Momofuku Ko din New York si, mai nou, producator al unei serii TV de succes: Ugly Delicious.

 


 

Lobster fra diavolo from Nishi. Proud of the work that @joshuaj88 and @ecsharky017 have put into the restaurant. New space looks and feels really good.

O postare distribuită de Dave Chang (@davidchang) pe


 

Massimo Bottura - @massimobottura - 688k+ followers

 

Pe langa faptul ca este una dintre cele mai mari personalitati din lumea culinara, Massimo Bottura este si un sustinator al luptei impotriva risipei alimentare.

De altfel, acesta este si subiectul ultimei sale carti, “Bread is Gold’, pe care a promovat-o intens si pe Instagram. Nu in ultimul rand, Osteria Francescana, restaurantul din Modena fondat de Bottura in 1995, a fost numit cel mai bun restaurant din lume de catre World’s 50 Best Restaurants in 2016.

 
 

Rene Redzepi - @reneredzepinoma - 624k+ 

 

Poate cel mai faimos danez dupa Hamlet, Rene Redzepi este omul care a facut celebra bucataria scandinava.

Noma, restaurantul din Copenhaga pe care l-a deschis inca din 2004, a fost numit de 4 ori cel mai bun restaurant din lume in World’s 50 Best (2010, 2011, 2012, 2014). Noma a fost inchis in februarie 2017 si s-a redeschis la inceputul acestui an, intr-o noua locatie, asa ca feed-ul de Instagram al lui Redzepi este cea mai buna “cale de acces” in culisele restaurantului. 

Alex Atala - @alexatala - 646k+

 

Alex Atala este bucatarul din spatele restaurantului D.O.M. din Sao Paulo, unul dintre cele mai apreciate restaurante din lume.

Din feed-ul lui de pe Instagram nu lipsesc calatoriile in padurea amazoniana in cautarea unor ingrediente mai putin cunoscute, meciuri de jiu jitsu brazilian sau poze cu familia.


 

Sweet

O postare distribuită de Alex Atala (@alexatala) pe


 

Gaggan Annand -  @gaggan_anand - 116k+

 

Carismaticul Gaggan Anand, omul care detine Gaggan din Bangkok (cel mai bun restaurant din Asia in 2015, 2016 si 2017 si al 7-lea restaurant din lume in World’s 50 Best), este si singurul bucatar indian din lume care a cucerit 2 stele Michelin.

Feed-ul lui de Instagram este unul colorat, in care vei gasi multe poze cu echipa si cu preparatele din meniul de degustare al celebrului restaurant. 

Thai green curry- chicken skin .. current menu 2017 #gaggan #gagganexperience #worlds50best #asia50best

O postare distribuită de Gaggan (@gaggan_anand) pe