Ingrediente:

  • Cca. 500 de grame de tofu (scurs de zeama)
  • 2 lingurite boia dulce
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 lingurita pudra de chili
  • 1 lingurita pudra de usturoi
  • ½ lingurita sare grunjoasa
  • ¼ lingurita boia afumata
  • ¼ lingurita piper 
  • 2 linguri de ulei de masline (si ceva in plus pentru tava de copt)
  • ¼ cana sos barbeque

 

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la 220°C. Pregateste o tava, pune pe ea hartie de copt si putin ulei de masline.

 

Inveleste bucata de tofu in cateva straturi de prosop de hartie, pune-o pe un tocator si aseaza deasupra ei un obiect greu cu fundul plat (o tigaie sau o oala). Lasa-l cateva minute, pana cand hartia absoarbe ultimele urme de lichid. Dupa aceea, taie tofu in cuburi mici.

 

Amesteca intr-un bol boiaua dulce, chimenul, pudra de chili, pudra de usturoi, sarea, piperul si boiaua afumata. Adauga uleiul si continua sa amesteci. Trece bucatile de tofu prin amestec pana sunt acoperite complet si pune-le pe tava de copt.

 

Da totul la cuptor timp de 30-35 de minute, pana cand tofu se rumeneste pe toate partile. Este indicat sa intorci bucatile de tofu cu o lingura de lemn o data la 10 minute. Dupa ce le-ai scos din cuptor, adauga sosul barbeque, amesteca-le intr-un bol si sunt gata de servire!

 

Il poti servi cu orez fiert.