Ingrediente pentru 1 portie:

  • 130gr file de somon
  • 2gr sare
  • 1gr piper
  • 100 gr morcov
  • 2gr curry
  • 10ml suc de lamaie
  • 20gr unt
  • 15gr fistic
  • 80gr broccoli
  • 5 gr ghimbir tocat marunt
  • lapte
  • 1gr lecitina pudra
  • file de somon

Se asezoneaza somonul cu sare si piper, se ruleaza, se leaga si se coace in cuptorul incins 15 minute la 140 grade C.

Piure de morcov aromat cu curry
Se curata morcovul, se taie rondele groase si se fierb in apa cu sare pana se inmoaie. Se pastreaza cateva rondele pentru decorarea platoului, iar restul se blendeaza cu praf de curry, suc de lamaie si unt pana se obtine un piure omogen.

Pudra de fistic
Se curata fisticul, se prajeste si se macina in mojar pana devine pudra.

Broccoli sote
Broccoli se blanseaza, se scoate in apa cu gheata, se pun la scurs, dupa care se soteaza impreuna cu morcovii rondele in unt cu sare si piper proaspat macinat.

Spuma de ghimbir
Spuma de ghimbir se obtine din lapte cald infuzat cu ghimbir proaspat, suc de lamaie si lecitina. Se incalzesc ingredientele pana la 45C. ( temperatura este foarte importanta pentru ca spuma sa fie stabila si sa nu se prabuseasca imediat) si cu un aerator  se formeaza spuma.

Montarea
Se monteaza pe farfuria calda somonul, pudra de fistic, piureul de morcov, florile de brocoli si morcovul, se adauga spuma de ghimbir cu lamaie si se serveste imediat.

Chef: Roxana Anghel, Executive Chef la Grand Hotel Continental

Restaurante: Concerto, Balkan Bistro

Fotografii: Teodora Maftei