La BON Restaurant, in Centrul Vechi, redescoperi Franta asa cum nu ai mai gustat-o, de la cea clasica, trecand prin coloniile franceze si influentele lor arabe, pana la Franta de astazi, cu o bucatarie simpla, dar extrem de gustoasa.

La BON Restaurant redescoperi o masa relaxata si boema si te lasi fascinat de decorul lucrat de unul dintre cei mai in voga arhitecti romani – Cristian Corvin (responsabil pentru decoruri la fel de reusite si impresionante pentru Meze, La Bonne Bouche, Divan, Colonial, Lacrimi si Sfinti).

Franta nu are cum sa te dezamageasca in privinta mancarii, asa ca indiferent ce ai alege in meniu nu te poti declara nesatisfacut. Franta are o bucatarie pe care e pacat sa nu incerci sa o gatesti si acasa. Rafinamentul ei vine din stiinta cu care inveti sa combini arome, astfel incat, la final, sa creezi un echilibru perfect in farfurie.

Chef Razvan Alexandru de la BON Restaurant iti spune cum sa gatestei pas cu pas Saint Jaques cu piure de conopida si salsa de avocado.

Ingrediente (pentru 2 portii):

  • 6 scoici Saint Jacques fara cochilie
  • 200g  conopida
  • 250ml lapte
  • 1 avocado
  • 1 ardei gras rosu
  • un varf de cutit de piure de trufe
  • ulei de masline extra virgin, ulei de trufe
  • sare, piper

Conopida se fierbe in lapte pana cand se imoaie. Dupa ce a fiert, se paseaza cu un blender de mana, se condimenteaza cu sare si piper si se pastreaza la cald.

Curata ardeiul gras si avocado si toaca-le brunoise (foarte marunt in cubulete 2x2x2mm). Omogenizeaza-le cu putin ulei de masline.

Incinge putin ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta. Tigaia trebuie sa sa incalzeasca bine inainte sa pui in ea scoicile Saint Jaques (tapetate in prealabil cu un servetel de hartie).

Lasa scoicile pe foc mediu, aproximativ 20 de secunde pe fiecare parte.

Intre timp, asaza pe fafurie piureul de conopida. Scoate scoicile Saint Jaques pe piureul de conopida.

Intre ele aseaza o lingura de salsa de avocado si ardei si peste fiecare Saint Jaques pune un varf de cutit de piure de trufe.

Pentru o aroma mai acentuata poti pune si ulei de trufe. Condimenteaza cu piper si sare.

Restaurant: BON Restaurant 

Chef: Razvan Alexandru

Fotografii: Teodora Maftei