Daca ar trebui sa definesti Italia culinara in cateva cuvinte, probabil ca te-ai rezuma la paste, pizza si tiramisu. Sunt preparate atat de simple incat pare greu de crezut ca n-ai putea sa le faci si acasa. Nimeni nu le refuza, toata lumea le place si poate de aceea trattoriile si restaurantele cu specific italian au atata succes.

Pe langa ingredientele ce sunt la indemana oricui, pastele reusite au nevoie si de o reteta buna. Chef Mihai Bazavan de la restaurantul Bocca Lupo te invata sa faci paglia e fiero (un amestec de tagliatelle cu ou si spanac, gatite impreuna) cu sos de gorgonzola si nuci coapte.

Timp de pregatire: 15 minute

Ingrediente (pentru 1 portie):

  • 150g paste - tagliatelle galbene (cu ou) si verzi (cu spanac)
  • 50g nuci coapte
  • 70g gorgonzola (50g pentru sos si 20g pentru decor) taiata cubulete
  • 70ml smantana de gatit grasa (35% grasime)
  • sare
  • piper

Fierbe pastele al dente in apa cu sare.

Pune smantana si 50g gorgonzola pe foc mediu.

Condimenteaza cu sare si piper si amesteca zdrobind bucatelele de branza, pana cand se formeaza un sos.

Scurge pastele si adauga-le peste sosul din tigaie.

Gateste-le impreuna 30 secunde si scoate-le pe o farfurie.

Adauga nucile coapte si restul de gorgonzola.

Chef: Mihai Bazavan

Restaurant: Bocca Lupo

Fotografii: Teodora Maftei