Spaghetti Carbonara nu contin smantana

Una dintre cele mai mari greseli facute in bucatarie este sa pui smantana in sosul carbonara. De fapt, ai nevoie doar de oua, parmezan si guanciale. Sub nicio forma de smantana pentru gatit!

 

Tagliatelle Bolognese, nu Spaghetti Bolognese

Daca vei cere intr-o trattorie din italia o portie de spaghetti bolognese, probabil chelnerul se va uita urat la tine si te va indruma sa te mai uiti o data in meniu. asta pentru ca in italia exista doar tagliatelle bolognese, facute cu tagliatelle de casa si cu un sos ragu delicios.

 

Pesto Genovese se prepara doar cu muguri de pin

Pesto este unul dintre cele mai simple sosuri pe care le poti face. Pe langa busuioc, ai nevoie de parmezan, usturoi, ulei de masline si muguri de pin. Asa ca daca vrei sa respecti intocmai reteta originala, renunta la substituti precum fisticul, alunele sau nucile.

 

Nu se pune chorizo in paella originala

Reteta originala de paella contine, pe langa orez, iepure, pui, melci si fasole verde. Asa ca atunci cand Jamie Oliver a facut publica reteta lui de paella cu chorizo, a fost criticat de mai multi bucatari spanioli. In Spania, chorizo este folosit in tocanai, supa sau este fript si servit pe paine, dar niciodata in paella.

 

Salata Caesar originala nu contine pui si ansoa

Puiul si ansoa sunt ingrediente des intalnite in salatele Caesar din ziua de astazi, dar nu se regasesc in reteta originala. Cand proprietarul de restaurante Caesar Cardini a inventat aceasta salata in anii 1920, a combinat salata romana, crutoane, parmezan, oua, sos Worcestershire, ulei de masline, zeama de lamaie, usturoi si piper.

 

Sosul bechamel fara nucsoara nu e bechamel

Am putea spune ca untul, faina si laptele sunt cele mai importante ingrediente ale unui sos bechamel, dar nu trebuie sa uitam nucsoara! Pentru un gust complet, sosul alb trebuie asezonat cu nucsoara proaspat sau macinata.

 

Salata greceasca nu contine salata verde

O salata greceasca adevarata contine doar rosii, castraveti, o bucata de feta (intreaga, nu maruntita sau taiata), ceapa, oregano, masline si ulei de masline. Nu e loc de salata verde aici! :-)