Adauga-l in vinegreta 

Mustarul de Dijon ajuta uleiul sa se amestece cu otetul fara sa se separe, motiv pentru care este excelent in vinegrete. Ulterior le poti amesteca cu maioneza sau iaurt pentru a obtine dressing-uri rapide pentru salate.

 

Foloseste-l intr-o marinata

Amesteca mustar de Dijon, maioneza, zeama de lamaie, miere si putin sos Sriracha intr-o punga si marineaza pieptul sau pulpele de pui. Ulterior le poti gati in tigaie, la cuptor sau chiar pe gratar.

 

Amesteca-l cu ouale

Ouale si mustarul de Dijon merg de minune impreuna. Poti pune putin mustar de dijon in ouale jumari, in quiche-uri, frittate, ba chiar si in omlete pentru un gust mai intens.

 

Da gust supelor

Daca in mod normal iti place sa pui putin otet sau zeama de lamaie in supe pentru a le da o aroma proaspata, incearca sa folosesti si putin mustar de Dijon. Incepe cu cantitati mici si adapteaza in functie de gustul tau. 

 

Foloseste-l cu pesmet

Aceasta metoda poate fi un substitut pentru mancarurile pane. Unge carnea (pui, porc sau peste) cu mustar de Dijon, dupa care acoper-o cu pesmet si prajeste-o sau da-o la cuptor. Rezultatul este unul surprinzator.