Noua ne plac retetele rapide si felurile de mancare care se pot gati usor. Si de multe ori am strambat din nas cand am vazut timpul de preparare trecut langa retetela bucatrilor faimosi. Sigur! Ei pot pentru ca nu isi taie degetele pentru fiecare ceapa, stiu reteta pe de rost si au experienta.

Tocmai de asta am ales o reteta marca Gordon Ramsay. Am gasit-o in Ramsay’s Best Menus  si am testat-o sa vedem daca e gata in mai putin de o ora.

Ingredinente:

  • 1 pui mare, taiat in 8-10 bucati (noi am folosit aproape 1kg de piept de pui)
  • sare de mare si piper
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1 capatana usturoi, taiata in jumatate pe orizontala
  • cateva fire de cimbru
  • otet de sherry
  • 2 linguri sos de soia
  • 3 linguri miere
  • 1 lamaie, feliata subtire cu tot cu coaja
  • patrunjel proaspat, tocat

Condimenteaza carnea de pui cu sare si piper. Incinge uleiul de masline intr-o tigaie mare.

Prajeste bucatile de pui (in transe daca nu incap toate o data) impreuna cu usturoiul si cimbrul, la foc mare, pentru 2-3 minute pe fiecare parte, pana cand se rumenesc.

Adauga un strop de otet de sherry si lasa-l sa fiarba pana cand se reduce la jumatate. Pune sosul de soia, si mierea si misca energic tigaia pentru a amesteca lichidul.

Toarna niste apa calda (noi am pus jumatate de ceasca) si adauga feliile de lamaie. Lasa totul sa fiarba timp de 10 minute pana cand lichidul devine gros, aproape ca un sirop. Carnea de pui ar trebui sa fie deja bine patrunsa.

Pune bucatile de carne pe un platou, presara deasupra sos cu felii de lamaie si putin patrunjel tocat. Se serveste langa fasole verde. ( Noi am preferat o salata).

Verdict! E gata ( pe ceas) in 40 de minute cu tot cu pregatiri.