Tine un pahar pe birou

Stii vorba aceea: “ochii care nu se vad, se uita”? Primul pas in a bea mai multa apa de-a lungul zilei este sa tii un pahar (sau o sticla) cu apa cat mai la vedere. Si pentru ca majoritatea dintre noi isi petrec timpul la munca, recomandarea este sa avem in permanenta un pahar pe birou.

Inlocuieste paharul cu un recipient mai mare

Daca nu iti place sau nu ai timp sa te ridici de la birou (desi ar trebui sa faci acest lucru cat mai des!) sa-ti umpli paharul cu apa, incearca sa il inlocuiesti cu un pahar mai mare sau chiar cu o sticla. Astfel, vei fi nevoit sa umpli paharul/sticla de mai putine ori pe zi, si in acelasi timp sa nu uiti sa te hidratezi.

Cumpara-ti o sticla simpatica de apa

Acest aspect poate. rezolva si “problema” anterior. Daca folosesti o sticla de apa la birou, o vei umple mai rar decat ai umple, in mod normal, un pahar. Chiar daca nu este o regula general valabila, conteaza si sticla de apa din care bei. Asa ca daca te afli in acea categorie de persoane, investete repede intr-o sticla simpatica, care iti face cu ochiul si care te tenteaza sa o folosesti mai des.

Da un plus apei tale

Daca apa ti se pare pur si simplu “prea plictisitoare”, trebuie sa stii ca sunt cateva trucuri pe care le poti pune in aplicare. Fie ca vorbim despre frunze de menta, un strop de lamaie, cateva felii de castraveti, bucati de caspune sau felii de portocala, exista o sumedenie de ingrediente pe care le poti “infuza” in apa.

Organizeaza o competitie cu colegii tai sau cu tine insuti

Sigur nu esti singura/singurul din birou care vrea sa bea mai multa apa. Discuta cu colegii tai care isi propun acelasi lucru si organizeaza o mica competitie: cine a baut mai multa apa pana la final de zi. Un astfel de concurs te va motiva sa bei mai multa apa si te va mentine hidratat pe tot parcursul zilei.

Pune-ti o alarma pe telefon

Daca nu te simti cea mai organizata persoana cand vine vorba despre baut apa la birou, pune-ti alarme sau notificari constante pe telefon care sa-ti aminteasca sa te hidratezi.

Foloseste o aplicatie

Nu iti place sa te bazezi pe alarme? Sunt destule aplicatii pe telefon, precum DailyWater sau Waterlogged care iti permit sa monitorizezi cata apa consumi zilnic sau iti reamintesc daca ai baut prea putin apa pana intr-un anumit moment al zilei.