Madalina a marturisit intr-un interviu acordat davidemaggio.it ca inca de cand era mica prefera sa stea in bucatarie decat sa se joace cu prietenii ei. Dar a inceput sa gateasca la modul serios in urma cu 2 ani si jumatate, cand si-a dat seama ca are o pasiune reala pentru dulciuri. Dupa ce isi culca fiica, se retragea in bucatarie, unde gatea cele mai bune deserturi. Intr-un sfarsit, si-a facut curaj si s-a inscris la emisiunea "Bake Off Italia".

Potrivit blogului dinitalia.blogspot.ro, Madalina a fost numita sosia actritei americane Uma Thurman, a cucerit juriul format din cofetari profesionisti (Benedetta Parodi, Ernst Knam si Clelia d’Onofrio ) si a atras in fata micilor ecrane un numar record de telespectatori italieni. In varsta de 26 de ani, Madalina a ajuns in Italia pentru a trai alaturi de mama ei, la Perugia- oras celebru de altfel pentru specialitatile de ciocolata, in special faimoasele bomboane "Baci". S-a casatorit si a devenit mama unei fetite de 4 ani, Giulia, pentru care a inceput sa pregateasca dulciuri. A marturisit ca avea o inclinatie naturala pentru gatit, desi abia in 2011 a inceput sa se ocupe serios de pasiunea ei. Mai precis , a inceput "de la zero", facand cel mai simplu dulce: tartele. Ulterior, a urmat si un curs de cofetar la Perugia si, cu prima ocazie, a participat la o preselectie pentru concursul "Bake Off Italia".

Partea cea mai grea a show-ului a fost insa alta: sa tina secretul din septembrie pana acum, in ianuarie, cand a fost difuzata marea finala.