Campioana in cafea
Floriana si-a descoperit pasiunea pentru cafea pe cand avea 23 de ani, in 2010, cand a participat si la prima competitie de cafea. In urmatorii doi ani de zile, a participat la 9 competitii nationale si internationale, care au motivat-o si mai mult sa se dedice total pasiunii pentru cafea. Cele mai frumoase momente le-a trait tot in acea perioada, cand a castigat titlul de campion national la Coffee in Good Spirits (2011-2012), locul 6 la o competitie internationala desfasurata in Maatricht, Olanda, si locul 9 la o alta competitie desfasurata in Seoul, Coreea de Sud.

“Atunci am intalnit 3 persoane importante care m-au facut sa inteleg ca exista o intreaga experienta senzoriala in spatele unei simple cesti de espresso: un barista, un campion mondial si un prajitor. Am inceput sa citesc mai mult, sa experimentez, sa degust, comunicand constant cu aceste persoane care m-au sustinut in dezvoltarea mea profesionala”

Bucharest School of Coffee
“In timp ce ma antrenam pentru ultima competitie de cafea la care am participat, am deschis Bucharest School of Coffee, o scoala de cafea independenta, din dorinta de a invata consumatorii si profesionistii sa prepare o cafea mult mai gustoasa, pe care o puteau savura folosind boabe de calitate si o reteta adaptata pentru gustul fiecaruia. Imi doream sa le transmit pasiunea mea pentru cafeaua de calitate”, povesteste Floriana.

Acolo l-a intalnit pe Adrian Simion, care venise la o degustare in speranta ca va gasi o cafea mai buna decat ce gasea pe piata. A fost incantat de ceea ce a gasit, asa ca cei doi s-au hotarat sa devina parteneri de afaceri: “Impreuna am inceput sa planificam felul in care proiectul nostru avea sa prinda forma. Am integrat in acelasi concept de prajitorie si magazin de cafea, partea de scoala, fiindca acest mod de a savura cu placere cafeaua, nu doar pentru cofeina, are nevoie de partea educativa, de indrumare si repere in ceea ce inseamna cafea speciala.”


Foto: Floriana Vlaicu si Adrian Simion

Asa a luat nastere Guido, in iulie 2014. Cei doi au investit 60.000 de euro intr-un spatiu mic, dar cochet de pe strada Mihai Eminescu. Pentru toti cei care ii trec pragul, Guido este magazin, scoala si prajitorie de cafea. Dar poate ce-i mai important, aici Floriana asteapta pe oricine isi doreste sa deguste gratis cafele de specialitate.

”Mi-am dorit sa construiesc ceva prin care oamenii sa se poata bucura cu adevarat, sa priveasca cafeaua nu doar din perspectiva cofeinei, ci si a aromelor si a unui gust cu note surprinzatoare si diferite, asemenea vinului. Ghidam, mai ales prin degustarile noastre, persoanele care cauta calitate si experienta senzoriala.”

La Guido nu ai mese sa stai la o cafea, insa iti poti cumpara o cafea la pachet, iti poti cumpara boabe proaspat prajite pentru acasa si poti sta la povesti cu Floriana despre lumea cafelei. Povesteste cu drag oricarei persoane ii trece pragul.


Scurt interviu cu Floriana:

1. Care e cafeaua ta preferata?

Toate cafelele noastre au felul lor de a ma suprinde prin buchet, dar preferata mea este Costa Rica Alma Negra, preparata sub forma unui espresso cu corp plin, abundent.

2. Cate cafele bei pe zi?

Aproximativ 3-4, pe restul doar le degust.

3. Ce inseamna cafeaua pentru tine?
Oameni si arome. Armonie.

4. Exista zi in care sa nu bei cafea?
Nu

5. Ce cafea iti faci acasa?
Uneori aleg sa ma bucur citind o carte buna langa o cafea din Ethiopia preparata la V60, dar aleg de cele mai multe ori sa imi savurez cafea aici, la Guido Coffee.

6. Ce locuri din strainatate ai descoperit si recomanzi pentru cafea buna?
Tailor Made- Atena, The Barn – Berlin, Viena School of Coffee - Viena, Prufrock - Londra si 3fe - Dublin.

Contact:
Guido Coffee
Strada Mihai Eminescu Strada nr.182 (colt cu Viitorului)