1. Razboi in bucatarie (2014)
Tanarul Hassan este echivalentul gastronomic al unui interpret cu ureche muzicala absoluta. Emigrat cu familia in pitorescul sat Saint-Antonin-Noble-Val din sudul Frantei, Hassan deschide Maison Mumbai, un minuscul restaurant in care-si vrajeste clientii cu echilibrul fenomenal al aromelor din preparatele sale. Pare o cariera pentru toata viata pentru Hassan, dar nu de aceeasi parere este si Madame Mallory, intepata patroana a restaurantului Le Saule Pleureur, prezent in ghidul Michelin. Enervata la culme de concurenta aflata la cateva zeci de metri, Madame Mallory este gata de orice sa-l scoata pe Hassan din peisajul gastronomic local. Un film savuros, cu adorabila Helen Mirren.

2. Julie & Julia (2009)
Este o poveste savuroasa de “dragoste” intre doua femei extrem de pasionate de gatit: Julia Child, interpretata de Meryl Streep, si Julie Powell, interpretata de Amy Adams. Aceasta din urma are 30 de ani, traieste in Queens si decide ca intr-un an sa testeze in propria bucatarie toate retetele Juliei Child din cartea Mastering the Art of French Cooking si sa scrie pe blog despre experientele ei culinare.

3. Haute Cuisine (2012)
Bucatareasa presedintelui

Hortense Laborie (interpretata de Catherine Frot), este din regiunea Périgord, unde creste rate pentru foie gras si preda cursuri de gatiti. Intr-o zi, este aleaga chiar de presedintele Frantei sa se mute la Palatul Elysee si sa-i fie bucatareasca personala. Filmul este bazat pe povestea reala a lui Daniele Mazet-Delpeuch.

4. Comme un chef  (2012)
Bucatarul

Un bucatar cu vechime (Jean Reno) se confrunta cu noii patroni ai restaurantului, care vor ca localul sa piarda o stea in rating-ul sau pentru a aduce un bucatar tanar, specializat in gastronomie moleculara.

5. Love's Kitchen (2011)
Dragoste in bucatarie

Rob Haley e un bucatar tot mai cautat si un restaurator talentat caruia ii moare sotia. Prietenul sau, celebrul bucatar de la emisiuni culinare, Gordon Ramsay, il ajuta pe Rob sa transforme un bar country aflat in paragina intr-un restaurant pentru gurmanzi. Mancarea lui Rob o incanta pe Kate Templeton, o frumoasa femeie care e critic culinar.