1. Tiramisu
Se bucura de o popularitate enorma in intreaga lume, iar calitatea sa tine de doua ingrediente: piscoturile Savoiardi si branza Mascarpone. Desi in jurul originii acestui desert delicios s-au creat numeroase legende si inca nu s-a stabilit cu exactitate cine l-a inventat, exista o reteta respectata in toate regiunile Italiei. Reteta autentica folosita de cei mai buni Chefi ai peninsulei este cea de jos:

2. Cheesecake
Cheesecake-ul a intrat in vocabularul iubitorilor de dulciuri de ani buni, insa putini se incumeta sa il prepare acasa. Este un desert care are nevoie de multa rabdare si atentie pentru detalii ca sa fie perfect la final. Dintre sutele de retete de cheesecake pe care le poti gasi pe internet, in carti de bucate sau pe bloguri, pe aceasta trebuie sa o incerci. Secretul ei? Nu necesita copt, asadar nu exista riscul sa o strici si o arzi prea tare. In plus, e la fel de pufoasa si cremoasa ca un cheesecake clasic, dar dureaza de doua ori mai putin sa o pregatesti.

3. Crème brûlée
Un desert divin, matasos si crocant in acelasi timp. Un desert clasic si pretentios pentru a carui perfectiune merita sa lucrezi cu atentie. Pe scurt: la crème de la crème. Cu toate acestea, crema de zahar ars este un desert usor de facut. Este doar un amestec de frisca lichida si aroma de vanilie, galbenusuri de ou si zahar, cu putin zahar caramelizat deasupra. Diferenta, insa, intre un crème brûlée reusit si unul ratat este textura. Daca s-a taiat, adica daca galbenusurile s-au inchegat prea repede, adio textura matasoasa si fina. Incearca reteta noastra:

4. Brownie
Este un desert ce-si are originea in Statele Unite si care se afla la intersectia dintre un tort si un cookie din punctul de vedere al texturii.

5. Prajitura cu morcovi
La ceaiul de la ora 5 englezii au intotdeauna o prajitura langa ceasca fierbinte. Daca vrei sa iesi din rutina biscuitilor dulci serviti cu ceai, incearca acesta prajitura inedita care poate fi si gustarea de langa ceai, dar si un desert unic. De obicei, prajitura cu morcovi se acopera cu o glazura crocanta de citrice, dar poate fi servita si cu crema de branza sau glazura de ciocolata alba.