Pentru o ceasca de cafea, intregul corp iti va multumi. Dincolo de a fi un tabiet sau o bautura care te ajuta sa te pui dimineata pe picioare, cafeaua este una din cele mai sanatoase optiuni pentru micul dejun. Este plina de antioxidanti si, consumata in cantitati moderate, fara frisca si zahar, are multe beneficii asupra inimii si a functiilor cognitive. In plus, cercetatorii sustin ca previne cateva forme de cancer si te protejeaza impotriva diabetului de tip 2.

De asemenea, cafeaua la ibric este cheia longevitatii, spun cercetatorii greci care au analizat stilul de viata al locuitorilor de pe insula Ikaria, care sunt cei mai longevivi oameni din lume: “Cafeaua fiarta la ibric este bogata in polifenoli si antioxidanti si contine doar o cantitate moderata de cofeina, avand mai multe beneficii in comparatie cu alte bauturi pe baza de cafea”.

Iar un nou studiu sugereaza ca si ficatul are de beneficiat de pe urma dozei zilnice de cafea. Dr. Craig Lammert, autorul principal al studiului, si un gastroenterolog cu Clinica Mayo, a aratat ca un consum regulat de cafea poate reduce riscul de contractare a bolii numite Colangita sclerozanta primitiva. Aceasta este o boala rara de ficat, care poate provoca distrugeri mari si, daca este nediagnosticata sau netratata, poate provoca cancer biliar, ciroza, sau insuficienta hepatica.

Asa ca, nu mai considera cafeaua o "placere vinovata", ci un aliment ideal pentru micul dejun.

Tags: cafea, mic dejun