"Obiectivul nostru este sa potentam turismul gastronomic", a declarat Mariano Palacín, presedinte al FEPET (Federación Espańola de Periodistas y Escritores de Turismo), potrivit caruia cele patru orase care au detinut anterior aceasta distinctie "si-au marit in mod spectaculos numarul de vizitatori".

Cand Burgos a fost ales si a aparut in The New York Times "s-a dublat numarul turistilor americani primiti in oras", a adaugat Mariano Palacín.

Primarul orasului, Milagros Tolón, si-a exprimat dorinta ca Toledo sa impulsioneze "o bucatarie moderna care se reinventeaza pornind de la traditie, produse locale si un patrimoniu unic".

Toledo, cu peste trei milioane de vizitatori pe an, este una dintre principalele destinatii turistice din Spania. Scriitori ca Cervantes, Lope de Vega, Benito Pérez Galdós, Alexandre Dumas si Théophile Gautier au laudat bucataria sa.

Candidatura acestui oras care l-a inspirat pe El Greco a primit sprijinul unora dintre cei mai prestigiosi "chefs" ai sai: Pepe Rodriguez (restaurantul El Bohío, din Illescas, cu o stea Michelin), Iván Cerdeńo (El Carmen de Montesión, cu o stea Michelin), José Carlos Fuentes (Valdepalacios, cu o stea Michelin).