Ingrediente:

  • 400 g tagliatelle 
  • 40 g capere
  • 100 g unt
  • 50 g masline verzi
  • 200 g rosii
  • 250 ml ulei de masline
  • 100 g Parmigiano Reggiano 
  • Ierburi aromatice
  • Sare 
  • Piper

Modalitate de preparare:

Amestecati ierburile aromatice tocate fin cu untul. 

Faceti un rulou din crema astfel obtinuta si introduceti la frigider. 

Decojiti rosiile, indepartati semintele si taiati-le cuburi.

Intr-o tigaie turnati ulei de masline. Sotati rosiile, maslinele si caperele in uleiul de masline. 

Adaugati sare si piper dupa gust.

Separat, fierbeti pastele al dente. Scurgeti-le si adaugati-le peste sosul de rosii. 

Dupa cateva minute, luati tigaia de pe aragaz, adaugati untul si presarati Parmigiano Reggiano.