Supa de suflet a japonezilor este o combinatie de taitei, supa, carne si oua fierte. Consistenta si delicioasa, supa Rames a fost “imprumutata” din bucataria chinezeasca, dar a devenit preferata japonezilor in ultimele decenii.

In prezent, Japonia are aproximativ 20.000 de restaurante specializate pe aceasta mancare, dintre care 5000 sunt doar in Tokyo. Acestea se gasesc la orice colt de strada, iar preturile pentru o supa sunt foarte mici. Si, cu toate ca Michelin a desemnat Tokyo “cel mai bun oras culinar din lume”, nu vei vedea nicio stea deasupra usii de intrare dintr-un ramen-ya, restaurant care serveste aceasta specialitate.

Spre deosebire de sushi sau alte mancaruri traditionale japoneze, nu exista un manual care sa te invete sa gatesti ramen. Ca bucatar, trebuie sa-ti gasesti propria reteta. Tocmai de aceea, exista foarte multe variante ale acestei supe. Tocmai asta o face deosebita.

Cum se mananca supa Ramen:
Japonezii o mananca cu betisoare. Pe masa s-ar putea sa gasesti insa si o lingura in stil chinezesc , care sa te ajuta sa bei lichidul din supa. Dar este permis si sa bei supa direct din bol. Ba chiar si zgomotul este recomandat pentru accentuarea aromelor si pentru racirea taiteilor. Nu trebuie sa bei tot lichidul daca nu-ti doresti, insa daca o faci, este considerat un compliment pentru chef.