Bucatarie internationala

Surf and Turf, un preparat extravagant pe care il gasesti in meniul oricarui steakhouse

8 2014
0 comentarii

	Surf and Turf, un preparat extravagant pe care il gasesti in meniul oricarui steakhouse
Il gasesti in meniul de la orice steakhouse sau pub cu specific britanic/irlandez, fie ca antreu, fie ca fel principal. Daca te intrebi de ce pretul este cam piperat, raspunsul este unul singur: ingredientele.

Totul despre prosciutto. 3 locuri din Roma unde gasesti cel mai bun prosciutto italian

11 2014
0 comentarii

	Totul despre prosciutto. 3 locuri din Roma unde gasesti cel mai bun prosciutto italian
Este unul din cele mai gustoase alimente din lume si printre cele mai cunoscute produse italiene. Probabil insa nu stiai ca istoria acestui tip de sunca dateaza din timpurile pre-romane.

5 secrete de la un chef italian ca sa gatesti cele mai bune paste carbonara

8 2014
0 comentarii

	5 secrete de la un chef italian ca sa gatesti cele mai bune paste carbonara
Pe langa o plimbare la Colosseum, Vatican si Fontana di Trevi, sa mananci o portie aburinda de paste carbonara este un must-do in Roma. Iar daca vrei sa prepari acasa o portie la fel de gustoasa ca in capitala Italiei, iti spunem secretele care fac...

Totul despre lasagna. Ce nu stiai despre faimoasa specialitate italiana

12 2014
0 comentarii

	Totul despre lasagna. Ce nu stiai despre faimoasa specialitate italiana
Lasagna este unul din cele mai vechi preparate italiene. Reteta ei era mentionata si in cartile de bucate din Roma Antica. Daca esti unul din fanii acestei specialitati, iata cateva lucruri pe care trebuie sa le stii. 

Ramen, supa care a hranit Japonia postbelica, a ajuns preferata natiunii. Cum se mananca

6 2014
0 comentarii

	Ramen, supa care a hranit Japonia postbelica, a ajuns preferata natiunii. Cum se mananca
Mancarea care a hranit Japonia de dupa cel de-al doilea razboi mondial este in continuare preferata natiunii. Japonezii o adora, desi nu este nicidecum o mancare pretentioasa.

Casu Marzu, cea mai periculoasa branza din lume. Ai avea curajul sa o mananci?

29 2014
0 comentarii

	Casu Marzu, cea mai periculoasa branza din lume. Ai avea curajul sa o mananci?
Casu Marzu, care in italiana se numeste "formaggio marcio", este o specialitate din Sardinia, foarte apreciata de italieni. Insa comercializarea sa in magazine este interzisa atat in Italia, cat si in restul Europei.  Motivul este......