Bucatarie internationala

Ramen, supa care a hranit Japonia postbelica, a ajuns preferata natiunii. Cum se mananca

6 iulie 2014
0 comentarii

	Ramen, supa care a hranit Japonia postbelica, a ajuns preferata natiunii. Cum se mananca
Mancarea care a hranit Japonia de dupa cel de-al doilea razboi mondial este in continuare preferata natiunii. Japonezii o adora, desi nu este nicidecum o mancare pretentioasa.

Casu Marzu, cea mai periculoasa branza din lume. Ai avea curajul sa o mananci?

29 2014
0 comentarii

	Casu Marzu, cea mai periculoasa branza din lume. Ai avea curajul sa o mananci?
Casu Marzu, care in italiana se numeste "formaggio marcio", este o specialitate din Sardinia, foarte apreciata de italieni. Insa comercializarea sa in magazine este interzisa atat in Italia, cat si in restul Europei.  Motivul este......

5 lucruri pe care nu le stiai despre humus

21 2014
0 comentarii

	5 lucruri pe care nu le stiai despre humus
Unul din cele mai hranitoare alimente din lume este disputat de bucatariile mai multor tari. Un lucru e sigur: humusul este acum o mancare apreciata in intreaga lume.

10 ingrediente care nu lipsesc din bucataria unui restaurant spaniol

25 aprilie 2014
0 comentarii

	10 ingrediente care nu lipsesc din bucataria unui restaurant spaniol
Bucataria spaniola nu este la fel de promovata ca cea italiana sau frantuzeasca, dar este la fel de gustoasa. Aici, cuvantul cheie este pasiunea, exprimata in bucatarie prin condimente intense, fructe de mare proaspete si legume colorate.  Chef...

Obiceiuri culinare in jurul lumii. Ce mananca spaniolii, francezii si grecii de Paste

20 aprilie 2014
0 comentarii

	Obiceiuri culinare in jurul lumii. Ce mananca spaniolii, francezii si grecii de Paste
Sunt foarte multe tari in care pe masa de Paste se regasesc la fel ca la noi friptura rumena de miel si ouale rosii, dar sunt si mancaruri locale pe care oamenii de pe alte continente le aseaza cu mandrie printre bucatele de pe masa de Sarbatoare. Te...

Vinegreta, deliciul frantuzesc pentru salate, legume si peste

17 2014
0 comentarii

	Vinegreta, deliciul frantuzesc pentru salate, legume si peste
In ciuda retetei simple, sosul de vinegreta este de o savoare greu de egalat. Francezii au facut o adevarata obsesie pentru el si au creat zeci de variatii la reteta de baza. Noi ti-o recomandam pe cea autentica, al carei gust uimeste prin simplitatea...