Bucatarie internationala

5 branzeturi italiene de incercat

4 2014
0 comentarii

	5 branzeturi italiene de incercat
Daca branzeturile frantuzesti sunt savurate pe platouri elegante, inainte de mese, branzeturile italiene sunt folosite pe post de ingrediente pentru prepararea mai multor feluri de mancare din bucatariile internationale. Asta nu le face insa mai putin...

Harta condimentelor. Ce condimente sunt specifice fiecarei zone ale lumii

2 2014
0 comentarii

	Harta condimentelor. Ce condimente sunt specifice fiecarei zone ale lumii
Ce condimente folosesc cel mai mult francezii? Care sunt condimentele pe care le vei gasi cu siguranta in bucataria indiana? Daca vrei faci o mica ordine in condimente, cel putin in mintea ta, iata un ghid util.

Tarte Tatin: cum a ajuns un desert inventat din greseala in meniurile restaurantelor din intreaga lume

29 2014
0 comentarii

	Tarte Tatin: cum a ajuns un desert inventat din greseala in meniurile restaurantelor din intreaga lume
Un desert apreciat in toata lumea si gatit atat acasa, cat si in meniurile restaurantelor cu pretentii, Tarte Tatin sau tarta cu mere are o poveste interesanta.

Surf and Turf, un preparat extravagant pe care il gasesti in meniul oricarui steakhouse

8 2014
0 comentarii

	Surf and Turf, un preparat extravagant pe care il gasesti in meniul oricarui steakhouse
Il gasesti in meniul de la orice steakhouse sau pub cu specific britanic/irlandez, fie ca antreu, fie ca fel principal. Daca te intrebi de ce pretul este cam piperat, raspunsul este unul singur: ingredientele.

Totul despre prosciutto. 3 locuri din Roma unde gasesti cel mai bun prosciutto italian

11 2014
0 comentarii

	Totul despre prosciutto. 3 locuri din Roma unde gasesti cel mai bun prosciutto italian
Este unul din cele mai gustoase alimente din lume si printre cele mai cunoscute produse italiene. Probabil insa nu stiai ca istoria acestui tip de sunca dateaza din timpurile pre-romane.

5 secrete de la un chef italian ca sa gatesti cele mai bune paste carbonara

8 2014
0 comentarii

	5 secrete de la un chef italian ca sa gatesti cele mai bune paste carbonara
Pe langa o plimbare la Colosseum, Vatican si Fontana di Trevi, sa mananci o portie aburinda de paste carbonara este un must-do in Roma. Iar daca vrei sa prepari acasa o portie la fel de gustoasa ca in capitala Italiei, iti spunem secretele care fac...