Ingrediente:

- ½ ceapa alba, medie, feliata subtire

- 2 catei de usturoi, taiati subtire

- 1,2 kilograme pulpe de pui fara os si fara piele

- 2 lingurite sare

- ½ lingurita oregano uscat

- ½ lingurita chimion macinat

- ¼ cana de apa

- sucul de la ½ lamaie

Pentru servire:

- Tortila de porumb

- Felii de avocado

- Frunze de coriandru

- Ceapa tocata

- Sos iute

- Felii de lamaie

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Aseaza ceapa si usturoiul intr-un strat egal, pe fundul unui vas de cuptor adanc. 

Pune sarea, oregano si chimionul intr-un bol mic si amesteca-le. Presara-le peste pulpele de pui, pe care le vei aseza ulterior in vasul de cuptor, peste ceapa. Adauga apa.

Acopera vasul cu o folie de aluminiu si da-l la cuptor pana cand puiul este patruns, circa 40 de minute.

Scoate tava din cuptor si da folia cu aluminiu deoparte. Da cuptorul pe functia “broil” si lasa sa se incinga grill-ul superior. 

Scoate puiul pe o farfurie si varsa tot lichidul din tava intr-un bol separat. Pune puiul inapoi in tava si, cu ajutorul a 2 furculite, sfasie-l in bucati medii, ca in cazul retetei de pulled pork.

Da totul la cuptor inca 5 minute, cat sa se rumeneasca bine carnea. Toarna zeama de lamaie pe deasupra si amesteca bucatile de pui. Asezoneaza cu sare si, daca simti ca este nevoie, adauga o parte din lichidul din tava. Serveste totul in tortilla incalzite, cu umpluturile preferate.