Nu bea cappuccino dupa amiaza sau dupa masa

Pentru multi dintre noi, este o alternativa pentru cafea. Ei bine, nu si pentru italieni. Cappuccino se bea doar dimineata, alaturi de o gustare dulce, iar espresso este cel care se consuma dupa o masa. Niciodata invers.

Risotto si pastele

Acestea nu sunt garnituri pentru alte preparate, asa ca nu le combina niciodata cu altceva. Se mananca intotdeauna ca fel principal.

Nu pune ulei in paste

Atunci cand gatesti paste, nu turna ulei in apa in care fierb acestea. Adauga-l abia la final, dupa ce pastele s-au gatit complet.

Nu pune ketchup pe paste

Niciodata, Specialistii de la Academia Barilla il considera un adevarat pacat culinar. Iar pe cei mai multi dintre italieni este un gest de-a dreptul socant. 

Nu comanda spaghete bologneze

Sunt printre cele mai populare preparate italiene, insa niciun restaurant din Bologna nu le serveste. Celebrul sos este gatit alaturi de tagliatele, nu spaghete.

Paste cu pui, niciodata in Italia

Pentru americani, acesta este un preparat tipic italian, insa in Italia nu-l vei gasi la niciun restaurant. 

Salata Caesar

Chiar daca inventatorul ei era italian, Caesar Cardini, aceasta salata este necunoscuta in Italia.

Fetele de masa alb cu rosu

Desi fac parte din “uniforma” tuturor  restaurantelor din lume cu specific italian , ele nu exista si  nu sunt folosite in Italia.

Fettucine alfredo

Desi este un preparat inventat in Roma de Alfredo si Lelio, nu se serveste in restaurantele italienesti, cel putin nu sub acest nume. Italienii nu-l cunosc.

Mancarea italiana nu este fast food

Pentru italieni, masa in familie este “tutto”, asa ca nu manca preparate italiene pe fuga sau in fata televizorului. Important este sa te bucuri de moment.

Sursa: www.independent.co.uk