Supravietuirea si buna functionare a corpului tau depind de lichide. De-a lungul sezonului cald organismul elimina mai multa apa decat o face in mod normal, ceea ce inseamna ca trebuie sa consumi suficiente lichide pentru a te simti bine din punct de vedere fizic si pentru a combate cumva caldura doboratoare.

Ai nevoie de cateva idei de bauturi racoritoare pe care sa le poti servi alaturi de cei dragi in lungile zile toride? Avem cateva solutii delicioase pentru tine:

1. Granita cu pepene rosu

Pentru a obtine aceasta bautura dulce si aromata nu trebuie decat sa achizitionezi sirop de rodie si sa-l amesteci cu bucati de pepene curate in prealabil de seminte. Pentru a-i oferi o textura aparte mixului nu uita de cuburile de gheata zdrobite care trebuie presarate printre ingredientele deja mentionate.

2. Limonda clasica

Este una dintre cele mai cunoscute bauturi racoritoare de vara si respecta intocmai expresia “oldie, but goldie”. Cumpara lamai si lime, stoarce-le zeama acrisoara si inlatura-le samburii. Toarna apa minerala peste pulpa citricelor si adauga gheata din belsug, fara sa uiti de zahar sau miere, care vor indulci putin bautura.

3. Ceai de capsune

Daca ai de gand sa iti inviti prietenii la un gratar delicios si vrei sa-i alinti mai intai cu ceva deosebit, pregateste un ceai de capsune si pune-l la rece. Pentru a da un aspect placut bauturii, apeleaza la ajutorul unor bete de frigarui si infige in varful acestora cateva mure.

4. Ceai rece cu multa menta

Nu conteaza care este aroma de ceai pentru care optezi. Importanta este insa menta, care va oferi amestecului o aroma de prospetime de care se pot bucura deopotriva adultii si copiii. Pentru a transforma bautura intr-un adevarat remediu contra caniculei, stoarce si putina zeama de lime in apa si bucura-te de racoritoare pe un sezlong, sub o umbrela.

5. Limonada cu... pepene

Pentru o abtine o limonada mai aparte ai nevoie de pulpa fara seminte a unui pepene dulce. Iti mai trebuie jumatate de cana de suc de lamaie, zahar si gheata. Nu iti trebuie un talent special intr-ale gastronomiei, ci trebuie doar sa amesteci toate ingredientele si sa le servesti cat sunt extrem de reci.

6. Sangria

Gratarul pe care il pregatesti se va lungi pana tarziu in noapte, iar invitatii au chef de distractie? Atunci nu trebuie decat sa “uzi” cum se cuvine aceasta fiesta cu un vin rosu bun, suc de portocale, coniac, necatrine, portocale, lamaie, putina apa minerala si gheata din belsug.

7. Mojito

In zilele toride de vara aproape nimic nu poate fi mai potrivit decat un mojito pregatit ca la carte. Ingredientul-vedeta al bauturii este menta. Pe langa ea mai trebuie sa ai suc de lime, zahar, rom alb, apa minerala si multa gheata.