Unii nu vad petrecerile fara bauturi alcoolice, in timp ce altii fie nu le adora, fie nu au voie sa le consume. Daca nu vrei sa ramai in categoria “petrecaretilor care beau apa plata cu lamaie” poti cere gazdei sau barmanului un cocktail fara alcool care poate atrage toate privirile.

1.Cocktail Virgin Mary

Varinata mai blanda a celebrului Bloody Mary nu contine niciun strop de votca, dar are acelasi gust bun de rosii. Este o bautura picanta si rece pe care o poti bea chiar si dimineata la micul dejun, dupa o mahmureala. Presupune un amestesc de suc de rosii, suc de lamaie, sos iute Tabasco, piper negru macinat si o tulpina de telina drept decor.

2.Shiley Temple nealcoolic

E un cocktail bun chiar si pentru copii, ce poarta numele micutei vedete americane care facea furori la Hollywood in anii ’40. Se prepara cu sirop de rodii si apa tonica, multa gheata si o cireasa Maraschino, care sa decoreze frumos paharul. In varinata alcoolica a cocktailului se foloseste lichior de rodii.

3.Nojito

In loc de un Mojito cu mult rom, poti sa incerci varianta fara alcool a acestui cocktail cubanez. Intr-un pahar decorat cu frunze de menta vei primi un amestec de suc de limeta, apa minerala si zahar brun. Este, de fapt, o limonada mai amara si mari proaspata datorita frunzelor de menta.

4.Pina Colada pentru copii

Pana si cei mai mici invitati pot sa bea acest cocktail. Daca renunti la rom si dublezi cantitatea de ananas vei avea acelasi gust exotic in pahar, fara sa te ametesti. Se prepara cu suc de ananas, bucati de ananas, lapte de nuca de cocos, suc de limeta si gheata, amestecate si zdrobite bine cu un blender.

5.Sangria fara alcool

Daca iti place bautura traditionala spaniola, nu vei refuza acest cocktail, chiar daca nu are nicio picatura de vin in el. Acesta este facut cu suc de rodie si suc de mango, amesecate cu bucati de fructe proaspete (portocala, capsune, papaya) si zahar.

Daca esti gazda unei petreceri la care stii ca vor veni si multi invitati care nu consuma alcool, ar fi bine sa iti faci si un stoc de bauturi pentru ei: bere fara alcool, sucuri naturale de fructe, nectar de agave pentru iubitorii de tequila si un amestec de suc de struguri albi si limeta pentru iubitorii de votca.

Nu renunta la elementele de decor, chiar daca le servesti oaspetilor niste cocktailuri sau bauturi fara alcool. Foloseste frunze de menta, cirese confiate, coaja de lamaie, paie si umbrelute colorate.