Beraria Brewmeister vrea sa intre in Cartea Recordurilor cu cea mai noua bautura produsa, o bere cu 65% alcool, de peste 20 de ori mai mult decat intr-o bere normala.

Pe site-ul oficial beraria spune ca Brewmeister's Armageddon e facuta din malt dulce, grau, fulgi de ovaz si apa pura de izvor. Berea trece printr-un proces special de fermentare, care presupune racirea berii pana la inghetare. Apa ingheata, insa nu si alcoolul, iar atunci cand gheata este indepartata ramane o bere foarte tare cu un procent mare de alcool. Cei tentati de produs sunt sfatuiti sa il consume cu moderatie ca pe un whisky foarte fin.

In ciuda faptului ca are 65% alcool Brewmeister's Armageddon este aromata - usor dulceaga cu un gust placut de hamei - si e suficient sa o mirosi ca sa te ameteasca. O bere speciala ca aceasta nu putea sa aiba decat un pret special. Pentru 35ml cei care au gustat-o primii la Inverness Beer Festival, pe 3 noiembrie, au platit 5 lire sterline.

Armageddon este ultima dintr-un lung sir de beri care se bat pentru titul de cea mai alcoolizata bere din lume. Acum 3 ani tot o berarie scotiana brewDog a scos pe piata Tactical Nuclear Penguin, cu 32% alcool. Iar in 2010, olandezii de la Koelschip lansau berea Start the Future, cu 60% alcool.