Cand alegi plantele pe care vrei sa le folosesti in ceaiuri asigura-te ca le iei pe cele mai bune. Culege-le cand sunt in perioada maxima de inflorire pentru a beneficia de aroma lor. Iti dam 5 idei de ceaiuri cu plante pe care le poti lua din propria gradina.

1.Ceai de petale de trandafiri

Este un ceai bogat in vitamina C care ajuta in problemele legate de retentia de apa sau congestia tractului digestiv. Foloseste petale proaspete de la trandafirii din soiul pentru dulceata si vei obtine un ceai cu acceasi aroma puternica.

2.Ceai de musetel

Probabil ca stii deja de ceaiul de musetel in varianta uscata, dar poti sa incerci sa il prepari si din flori proaspat culese, pentru un gust floral mai puternic. Are aceleasi efecte benefice asupra organismului: relaxare si calmare.

3.Ceai de galbenele

Ceaiul facut din flori de galbenele proaspete are un gust placut, usor si note de iarba. Galbenelele ajuta functionarea sistemului limfatic, iar ceaiul din aceste plante are proprietati antimicrobiene si antimicotice.

4.Ceai de Hibiscus

Petalele acestei plante sunt usor acidulate si amare, dar beneficiile sunt cele care iti vor “indulci” gustul unei cesti din acest ceai. Un studiu publicat in Journal of Alternative and Complementary Medicine spune ca ceaiul de hibiscus scade presiunea arteriala, colesterolul si nivelul trigliceridelor.

5.Ceai de lavanda

Daca ai vreodata ocazia sa culegi flori de lavanda in plin sezon nu ezita sa le folosesti intr-un ceai fierbinte. Lavanda contine polifenoli, antioxidanti cu efect in prevenirea bolilor de inima, cancerelor si osteoporozei. In plus, lavanda este un sedativ natural care te poate ajuta in combaterea stresului sau a insomniilor.