Bautura despre care vorbim se numeste Ruby Rose si costa 40.000 de dolari. Este facuta pe baza de votca, dar surpriza este descoperita abia adupa ce termini licoarea din pahar. La baza lui vei gasi un rubin de 4 karate. Cocktailul va fi pus in meniu de la 1 iunie la hotelul White Barn Inn din Kennebunk, Maine, in cinstea aninversarii a 40 de ani de la deschiderea locatiei.

Ideea de a pune un rubin in aceasta bautura a fost a unui oaspete al hotelului, dar le-a placut proprietarilor. Asa ca, in amestecul de votca, lichior St. Germain, suc de grepfrut si rodie si apa de trandafiri, servit intr-un pahar de martini, se va gasi si o mica piatra pretioasa.

Desi are un pret atat de mare, proprietarii hotelului se asteapta sa vanda cel putin doua cocktailuri Ruby Rose intr-o luna. Pentru cei care nu isi permit o asemenea valoare va exista acelasi cocktail, dar fara rubin, care costa doar 18 dolari.

Cocktailul Ruby Rose este ultimul dintr-un lung sir de bauturi costisitoare care au fost scoase la vanzare in lume langa o piatra pretioasa. Cocktailul Ono vandut in XS Nightclub din Las Vegas costa 10.000 de dolari pentru ca era servit langa un colier din aur de 18K cu perla neagra pentru doamne sau langa butoni din aur pentru domni. Tot 10.000 de dolari costa si cocktailul cu martini si un diamant servit de Barul Hotelului Algonquin din New York.

Sursa: Portland Press Herald