“M60 este o colectie de produse foarte bune”, imi zice Razvan Crisan, tanarul de 29 de ani care, la sfarsitul anului trecut a pus pe picioare coffee-shopul de pe strada Mendeleev nr 2.

Antreprenor si fondator al asociatiei ORICUM si al festivalului ShortsUP, Razvan isi dorea demult sa lanseze un spatiu neconventional, un coffee-bar concentrat pe la cafea, care sa serveasca mancare si alte produse artizanale de la producatori locali. A inchiriat un spatiu pe strada Mendeleev nr 2 si la sfarsitul anului 2014 a deschis M60.

In prima luna de la lansare, cu greu mai gaseai scaune libere aici. “Voiam sa fac demult un spatiu in care sa ai si mancare, putina dar buna, si cafea, putina dar buna, si alte produse, obiecte de design, putine dar bune. In lume exista deja spatii care nu mai functioneaza dupa conventiile de acum sute de ani - restaurant italienesc, francez, etc, ci mizeaza pe calitate.”

Conceptul la care s-a gandit el se traduce, la M60, printr-un meniu mic, dar bine diversificat: “Cafeaua de specialitate este principalul nostru produs. Avem si un meniu simplu, dar foarte gustos de mancare – ne bazam pe niste parteneri care fac chestii pentru noi si le livreaza. La bere lucram cu o mica companie care importa sortimente artizanale de bere din toata lumea, insa lucram si cu Zaganu, ne place foarte mult de ei si sunt principalul nostru furnizor. La vinuri, avem foarte putine sortimente, dar de foarte buna calitate." O data pe saptamana, la M60 parcheaza si BurgerVan, un brand foarte cautat de iubitorii de burgeri din Bucuresti.

Word of mouth sau cum poti avea succes din prima in Bucuresti
Pasiunea lui Razvan pentru cafea s-a declansat la Origo, unde a descoperit ce inseamna cafeaua de specialitate, iar apoi la Guido, unde a facut un curs de barista. “Am baut atata espresso intr-o zi de n-am mai putut sa dorm 3 zile”, isi aminteste el.

Urmatorul pas pentru Razvan a fost sa-si gaseasca parteneri pe care sa se poata baza in orice moment ca-i ofera produse de calitate. “Filisofia noastra e de co-creare. Acolo unde nu stim, lucram cu oameni cum sunt cei de la Guido pe cafea, tocmai pentru a exista o dubla atentie la calitate. Noi trebuie sa ne preocupam de multe chestii, dar faptul ca avem un partener pe cafea, unul pe mancare, unul pe bautura, unul pe paine, care este obsedat de produsul lui si de calitatea produsului lui, ne ajuta foarte mult sa facem bine. Nu vreau sa facem compromisuri.”

De altfel, Razvan a rezistat tentatiei de a fi “mituit” de marile branduri si a decis sa lucreze cu mai multi furnizori, alesi cu mare atentie:  “Comercial este mai tentant sa lucrezi cu marile branduri de cafea, ca te “mituiesc” cu tot feluil de echipamente gratis, cescute, servetele, zahar, frigidere, ceea ce pentru 90% din antreprenorii din industrie e tot ceea ce vor sa auda. Inteleg, ca antreprenor, de ce te-ar tenta sa faci asta. E mai greu sa faci ce am facut noi – sa mergi sa cauti produse artizanale si sa ai mai multi furnizori.”

Contact:
Orar: 10:00am - 1:00am
Facebook: M60