Pentru inceput, sa facem diferenta dintre whisky si whiskey – primul se refera la cel produs in Scotia, Franta, Australia, Japonia sau orice alta tara in care se face. Cel cu un “e” in plus este produs in Irlanda. Asadar, ambele forme sunt corecte. 

Evita gheata

Gheata neutralizeaza si ucide toate aromele din whisky, plus ca iti anesteziaza papilele gustative. Cel mai bine este sa il bei simplu, ca sa nu-i distrugi gustul. Daca totusi vrei o solutie pentru a-ti tine bautura rece, poti folosi cuburi inghetate de whisky.   

Bea cu apa

Whisky este o bautura tare, cu o concentratie de alcool intre 40 si 60%. Pentru unele persoane poate sa fie prea puternic, ceea ce-l face imposibil de apreciat. In acest caz, se recomanda sa torni in el putina apa minerala, care sa-i taie din agresivitate. De asemenea, se spune ca apa ii elibereaza aromele si ca este recomandat sa adaugi cativa stropi din cand in cand.

Alege paharul potrivit

Paharul traditional de whisky nu este tocmai cel recomandat de specialistii in domeniu. Acesta are o deschizatura foarte mare, care face ca toate aromele sa se piarda, plus ca permite adaugarea de multa gheata, iar asta este, din nou, nerecomandat. Forma corecta a paharului este de lalea. Daca ai de gand sa savurezi un whisky de calitate, investeste si in astfel de pahare.

Evita amestecul cu sucuri

Desi exista foarte multe mixuri pe baza de whisky, din moment ce optezi pentru o astfel de bautura, este mai bine sa o savurezi simpla. Daca intentia ta este doar sa te imbeti, alege o alta bautura pe care sa o amesteci cu orice suc. Vei iesi chiar mai ieftin.