Daca prin Sole, Cramele Recas a reusit sa surprinda prospetimea zilei si razele de soare in vinuri albe si rose, de aceasta data, si-a dorit o noua colectie, prin care sa evidentieze farmecul intunericului: vinuri negre, indelung baricate in butoaie de stejar din padurile franceze Allier si Jupile, pregnante, cu potential de invechire. Astfel, din struguri de pe cele mai bune parcele de vie de pe dealurile din Recas, culesi noaptea, pentru a-i ocroti de caldura si pentru a le proteja aroma intensa, a aparut gama SELENE ([selen]), denumita dupa intruchiparea Lunii in mitologia greaca. 

Aceasta colectie incepe cu o Feteasca Neagra si un Cabernet Sauvignon. Feteasca Neagra, produsa intr-o editie limitata de 6628 de sticle, este personificarea unei senzatii pe care a avut-o Hartley Smithers, vinificatorul australian al Cramelor Recas, cand a descoperit adevaratul potential al soiului port-drapel al Romaniei.

Cabernet Sauvignon-ul, pe de alta parte, este pregnant, baricat 12 luni, sub atenta indrumare a sicilianului Vito Gambino, vinificatorul cramei Planeta. Pentru a fi adus la potentialul maxim, Cabernet-ul nu a fost inca lansat in piata.  In schimb, Feteasca Neagra a putut fi degustata, in premiera, miercuri, 19 iunie, in cadrul unui eveniment restrans, la Sole Restaurant & Luna Bar din Bucuresti.

Conceptul Selene, in completare cu Sole, celebreaza acest “savoir vivre” al serilor tarzii. La fel cum Sole inseamna Soare, inseamna optimism, bucurie, caldura, atitudine si pofta de viata, Selene inseamna sa invingem toridul, sa ne bucuram de racoarea placuta si de lumina Lunii, inseamna pasiune si intensitate. Vinul va fi disponibil, incepand de joi, 20 iunie, in retelele HoReCa si in magazinele partenere din toata tara.