Cafeaua macinata trebuie pastrata intr-un loc ferit de lumina si de umiditate. Tocmai de aceea, nu este deloc recomandat sa iti tii cafeaua in congelator –ii poti distruge rapid gustul. In schimb, este recomandat sa o pastrezi intr-un sertar sau chiar pe blatul din bucatarie.

Umezeala, cel mai mare inamic al cafelei


Nici frigiderul si nici congelatorul nu sunt potrivite pentru pastrarea cafelei. Nu doar pentru ca umezeala este mare. De fiecare data cand scoti cafeaua ca sa o prepari, diferenta de temperatura este mare si se creeaza un condens care strica textura cafelei si o pot lasa fara arome.

Exista totusi si o exceptie: singurul caz in care poti sa pastrezi cafeaua in congelator este daca ai cumparat prea multa si nu ai de gand sa o folosesti imediat. Se mentine perfect in acest fel aproximativ o luna, dupa care este recomandat sa o consumi.

Care este modul optim de a depozita cafeaua


Nu doar locul din bucatarie in care iti depozitezi cafeaua este important, ci si recipientul in care o pastrezi. Este foarte important ca acesta sa fie inchis ermetic.