1. Contin uleiuri de fuzel
Atunci cand fructele si cerealele sunt fermentate pentru a produce alcool, rezulta si un compus secundar numit ulei de fuzel. Cu cat ingredientele sunt mai ieftine, cu atat apar mai mai multe uleiuri de fuzel. Iar acestea sunt de fapt impuritati pe care corpul nu le poate procesa. Organismul le considera otravuri, iar durerea de cap este primul simptom care apare in cazul unei otraviri. 

2. Sunt pline de impuritati
O bautura de calitate de foarte bine distilata. De fiecare data cand trece printr-un proces de distilare, uleiurile de fuzel si celelalte impuritati sunt eliminate. Bauturile ieftine sunt de masa, nimeni nu le cumpara pentru aromele subtile, asa ca sunt pline de impuritati. De aici mahmureala cumplita.

3. Vinurile ieftine
Mahmureala data de vin este cumplita. Ea se datoreaza in cea mai mare parte continutului mare de zahar, menit sa mascheze calitatea slaba a bauturii. Lichiorurile si cocktailurile dulci pot avea acelasi efect.

Un alt factor care contribuie foarte mult la aparitia mahmurelei, indiferent de ce alcool ai consumat, este lipsa hidratarii. Alcoolul este diuretic. Te face sa urinezi mai des, ceea ce inseamna mai putina apa pentru organele tale interne, care incearca sa "imprumute" apa de la creier. Cand acesta se deshidrateaza, apare acea durere infernala de cap.